Evenement wordt verplaatst …

Wegens omstandigheden verplaatsen we de                  X-triathlon 2023 van zondag 7 mei naar zondag 17 september. Dank voor uw begrip.

De start is in Laco Sportcentrum Venray en de finish is op de atletiekbaan op Sportpark De Wieën.

Doe mee aan de X-triathlon!

Voor mensen met een beperking

Wil je graag meedoen met een triathlon? Maar denk je dat dat niet kan door je beperking? Dan heb je het mis! Iedereen Kan Sporten Noord Limburg en MEE De Meent Groep organiseren voor de 4de keer X-triathlon voor mensen met een beperking.

Wat is de X-triathlon?

Triathlon is een wedstrijd die bestaat uit drie sporten: zwemmen, fietsen en hardlopen. De X-triathlon is een aangepaste triathlon. We houden rekening met je beperking. De X staat voor eXtra ondersteuning, eXtra zorg en eXtra aanpassing.

Je kunt kiezen tussen een recreantenparcours of wedstrijdparcours. Het recreantenparcours is voor mensen die graag mee willen doen, maar niet de snelste tijd willen halen. Het wedstrijdparcours is voor mensen die écht willen winnen.

Recreantenparcours

 • Het recreantenparcours is vanaf 8 jaar toegankelijk.

 • Zwemmen Je kunt in ondiep water (32 graden) zwemmen, lopen of drijven. Met hulp van je buddy. In het diepe bad (28,5 graden) kun je banen zwemmen. Voor blinde/slechtziende deelnemers is er een lijn. Voor minder valide deelnemers zijn er aangepaste materialen zoals een tillift en rollators. Het zwemmen duurt 10 minuten.

  Na het zwemmen heb je voldoende tijd om je aan te kleden voor het volgende onderdeel: fietsen.

 • Fietsen Je fietst één of twee rondes. Eén ronde is 3,3 km. Fiets je binnen 10 minuten één ronde, dan kun je nog een tweede ronde fietsen.

  Daarna maak je je klaar voor het laatste onderdeel.

 • Hardlopen, wheelen of wandelen  We starten samen met 15 minuten hardlopen, wheelen of wandelen. De finish is op de atletiekbaan van ATV Venray.

 • Je mag aan alle drie de onderdelen meedoen, maar dat hoeft niet. Een buddy mag één van de drie onderdelen voor zijn rekening nemen. Bespreek met de organisatie hoe je wilt meedoen aan het recreantenparcours.

 • De afstand wordt per deelnemers en per onderdeel bijgehouden. De totale afstanden krijg je na afloop op een persoonlijk certificaat.

Wedstrijdparcours

 • Het wedstrijdparcours is een mini-triathlon en is vanaf 16 jaar toegankelijk. Hierbij gaat het niet om tijd, maar om afstand.

 • Eerst zwem je 250 meter.
 • Daarna fiets je 10 km (drie rondes van ieder 3,3 km).

 • Tot slot ren of rol je 2,5 km.

 • Tussen de drie onderdelen zit geen pauze/stop.

 • Deelnemers voeren al deze drie sporten uit. Zelfstandig of met hulp van een buddy.

 • 10 minuten na de finish is de prijsuitreiking van de top drie. Het wedstrijdparcours is een wedstrijd en wordt afgesloten met een prijsuitreiking.

Wat kost meedoen?

Je betaalt € 15,00 inschrijfgeld. Dat bedrag maak je vooraf aan de organisatie over. Hiervoor krijg je een startbewijs, X-triathlon T-shirt en een medaille! Buddy’s doen gratis mee.

Alle deelnemers zullen dit jaar een nieuw shirt krijgen vanwege ons nieuwe logo.

Doe je mee, maak dan € 15,00 over aan Stichting MEE De Meent Groep op rekeningnummer NL44 RABO 0170 2463 88. Schrijf je naam en woonplaats erbij en dat het voor Iedereen Kan Sporten (IKS) is.

Je zorgt zelf voor alles dat je nodig hebt tijdens de X-triathlon. Denk aan eten en drinken, zwemkleding en handdoek, loop/fietskleding en schoenen, fiets en helm.

Tijdens het fietsen ben je verplicht een helm te dragen.

Die helm neem je zelf mee (deelnemers en buddy’s). Ook zorg je zelf voor een (aangepaste) fiets (deelnemers en buddy’s). En dat deze fiets op de plek van de X-triathlon aanwezig is. Heb je een aangepaste fiets nodig, maar heb je deze niet zelf? Neem dan tijdig contact op met de organisatie van de X-triathlon om te kijken wat mogelijk is.

Doe je mee als X-triathleet? Meld je aan!

Heb je hulp nodig bij het invullen, vraag dan iemand die je goed kent om je mee te helpen. Je kunt ook altijd even overleggen met Eric Brueren van de organisatie (telefoon 06-11528985).

Na aanmelding krijg je per e-mail een bevestiging. Daarin staan nog een aantal vragen.

Buddy’s en vrijwilligers

De X-triathlon kan niet doorgaan zonder deelnemers. Maar zeker niet zonder buddy’s en vrijwilligers. Als buddy ondersteun je deelnemers tijdens de triathlon. Als vrijwilliger draag je een steentje bij om alles op rolletjes te laten verlopen. Bijvoorbeeld bij het opbouwen en afbreken van het parcours, maar ook tijdens het parcours. Daarnaast ben je onderdeel van een sportief en gezellig evenement!

Help je ons mee om de deelnemers een onvergetelijk evenement te laten beleven?

Heb je vragen of wil je even overleggen?

Bel dan met Eric Brueren van Iedereen Kan Sporten, telefoon 06-11528985. Of stuur een e-mail naar info@iedereenkansporten.nl

Heb je nog aanvullende vragen of kom je ergens niet uit?
Neem dan contact op, want wij helpen je graag verder!