Deel dit bericht!

Training ‘Iedereen doet MEE’

Met de training ‘Iedereen doet MEE’ leren trainers, coaches en (bege)leiders van reguliere én aangepaste sport- (en scouting)verenigingen hoe zij kinderen met ADHD, autisme of licht verstandelijke beperking met plezier kunnen laten meedoen.

Bij reguliere verenigingen doen ook steeds meer kinderen en (jong)volwassenen mee, die extra begeleiding nodig hebben. Begeleiders van die verenigingen spelen een belangrijke rol bij het met plezier laten meedoen van deze groep. Dat vraagt dan een andere houding en deskundigheid. Door een beperking als autisme, ADHD of een licht verstandelijke beperking kunnen deze kinderen en (jong)volwassenen namelijk ander gedrag vertonen dan je verwacht.

Inhoud training

Met de training ‘Iedereen doet MEE’ krijg je informatie over het herkennen van gedrag, dat wellicht kan wijzen op een beperking, en praktische tips over hoe hiermee om te gaan.

We gaan aan de slag vanuit praktijkvoorbeelden die je als deelnemer zelf kunt aandragen. Waar je in de praktijk tegenaan loopt staat centraal. We gaan dieper in op de oorzaken van bijzonder gedrag en geven informatie over autisme, ADHD en lichte verstandelijke beperking. We geven tips over hoe je negatieve aandacht kunt ombouwen naar positieve. Daarbij maken we de vertaling naar het geven van sporttrainingen of het begeleiden van activiteiten. Uiteraard koppelen we dit aan de lokale situatie.

Resultaat

Na het volgen van deze training:

  • Herken je welk gedrag mogelijk te maken heeft met een beperking.
  • Weet je hoe je negatieve aandacht kunt ombuigen naar positieve.
  • Heb je meer kennis over autisme, ADHD en licht verstandelijke beperking.
  • Kun je tijdens de training of activiteit aan de slag met praktische tips over het omgaan met kinderen met een beperking.

Voor wie

Voor trainers, coaches en (bege)leiders van reguliere én aangepaste sport- (en scouting)verenigingen.

Wanneer?

Locatie Venlo: maandag 2 en 9 september van 19:00 tot 21:00 uur

Locatie Horst: donderdag 19 en 26 september van 19:00 tot 21:00 uur

Locatie Venray: donderdag 5 en 12 september van 19:00 tot 21:00 uur

Voor deze training geldt vol = vol. Inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst van de aanmelding. Mocht de training vol zijn, kom je op de wachtlijst te staan. Mocht er meer animo zijn dan het aantal beschikbare plaatsen/trainingen, dan gaan we kijken naar een mogelijk vierde locatie. De exacte locatie wordt nog gecommuniceerd.

Kosten

Er zitten geen kosten aan verbonden.

Neem bij vragen contact op met Sofie via s.gielen@iedereenkansporten.nl of 0617604812